A Babadook

The Babadook

A Babadook (The Babadook)
Az özvegy Amelia egyedül neveli viselkedési problémákkal küzdő kisfiát, aki folyton retteg és állítja, hogy egy félelmetes szörny lakik a házukban.


IMDb:6.8/10 252.7 ezer szavazat

Toplista
18 éven felülieknek!Gyártási év2014 Ország Műfaj Mozipremier2018. február 1.
Amelia akkor veszítette el a férjét, amikor az éppen kórházba vitte őt, hogy megszülje első gyereküket. A baleset óta hét év telt el, de a nő még mindig nincs túl rajta, és azóta is egyedül neveli fiát, Samuelt. A fiú nem könnyíti meg a dolgát: súlyos viselkedési problémákkal küzd, követelőző és erőszakos, ugyanakkor folyton retteg és azt állítja hogy egy félelmetes szörny lakik a házukban. Amelie egy nap talál egy Mr. Babadook nevű különös gyerekkönyvet az ajtajuk előtt, és mivel ártatlan ajándéknak gondolja, magához veszi. Az ijesztő gyerekkönyv hatására azonban fiú állapota csak rosszabbodik, idővel az iskolából is kitiltják. Ahogy anya és fia egyre jobban elszigetelődik a külvilágtól, Amelia sejteni kezdi, hogy talán tényleg nincsenek egyedül a házukban...

Jennifer Kent ausztrál író-rendező első nagyjátékfilmje zsigerien félelmetes és székbe szögezően feszült pszicho-horror-dráma, mely a Sundance Filmfesztiválon debütált, majd körbeutazta a világot és az összes jelentős horror/fantasy filmfesztiválon lenyűgözte a közönséget és a kritikusokat újszerű látásmódjával és azzal, hogy visszatért a műfaj gyökereihez. 61 jelölésből nem kevesebb, mint 55-öt váltott díjra és nemzetközi premierje után számos kritikus az év horrorfilmjének kiáltotta ki. Hazánkba némi késéssel érkezik ugyan, de ez mit sem von le abból a tényből, hogy egy olyan komplex, érett és intelligens film, amilyenre már nagyon nagy szüksége volt a horror műfajának.
A  filmet február 1-én eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik majd a mozik.

A Babadook (The Babadook) feliratos előzetes

A Babadook (2014) dráma, horror, thriller
A Babadook (2014) poszter
Szereplők
Rendező
Forgatókönyv
OperatőrRadek Ladczuk
VágóSimon Njoo
Zene
LátványtervezőAlex Holmes
Jelmez, kosztümHeather Wallace
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóPannonia Entertainment Ltd.
Hossz93 perc (1 óra 33 perc).
Korhatár18 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb

Hasonló filmek 18+ kategóriában

Kapcsolódó linkek

A Babadook - nyomtatható változat

A Babadook - Küldd el levélben!

2018-01-18 10:57:14
Szponzorált tartalom