Üstökös a Mumin-völgy fölött

Muumi ja punainen pyrstötähti / Moomins and the Comet Chase

Üstökös a Mumin-völgy fölött (Muumi ja punainen pyrstötähti / Moomins and the Comet Chase) (2010)
Egy nap Mumin arra ébred, hogy valami furcsa történt Mumin-völgyben, mindent sűrű szürke por borít, a folyót, fákat, eget és földet, de még a házukat is.


IMDb:6/10 650 szavazat

Toplista
6 éven felülieknek!Gyártási év2010 Ország Műfaj Mozipremier2013. december 5.

Egy nap Mumin arra ébred, hogy valami furcsa történt Mumin-völgyben, mindent sűrű szürke por borít, a folyót, fákat, eget és földet, de még a házukat is. Rosszat sejt, ezért legjobb barátaival, Maflival és Kószlászlbóklásszal tutajt építenek Mumin papa segítségével, hogy útra kelhessenek a Magányos Hegységben lévő csillagvizsgálóba és kiderítsék az igazságot, az ott lakó bölcs professzoroktól. A csapat utazását megannyi megpróbáltatás teszi kalandossá. Megérkeznek, de a bölcsek jóslata nem sok jót ígér, szörnyű csapás jön az égből. Számításuk szerint az űrből, egy üstökös 4 nap, 4 óra, 4 perc és 44 másodperc múlva éri el a Földet.
Az idő sürget, ezért a három barát hazaindul, amilyen gyorsan csak lehet. Útközben találkoznak Szipogilivel és testvérével és együtt folytatják a közeledő üstökös hatására még veszélyesebbé váló útjukat a vöröslő ég alatt. Vajon Mumin és barátai időben hazaérnek, hogy figyelmeztessék a Mumin-völgy lakóit? Vajon meg tudják állítani a világ végét?

Az északi gyerekek a Mumin család klasszikus meséin nőttek fel. A vidám kis lényeket a finn, svéd anyanyelvű író és illusztrátor, Tove Jansson álmodta, alkotta meg 1930-ban, aki a skandináv mitológiából merített ötletet. A mitológiában egy óriásokhoz hasonló ijesztő faj, azaz Troll, de azoknál kisebbek, kerekdedek, fehérek és nagy orruk van, ami valljuk be, egy kissé a vízilovakra emlékeztetnek. A Mumin család Finnországban él egy szigeten barátaikkal, a természet lágy ölén. Minden, ami az eredendő természethez kötődő, s minden, ami humánum, az végigvonul Moomin történetein, közvetítve azt a gyermekek felé. A Muminok történeteiből könyvek, képregény, rajzfilm TV-sorozat és most mozifilm is készült.

Üstökös a Mumin-völgy fölött (Moomin and the comet chase) szinkronizált előzetes

Üstökös a Mumin-völgy fölött (Muumi ja punainen pyrstötähti / Moomins and the Comet Chase) (2010)
Üstökös a Mumin-völgy fölött (Moomins and the Comet Chase) (2010) - Poszter
Szereplők
Rendező
Forgatókönyv
VágóMaria Lindberg
Zene
Producer
Stúdió
FilmforgalmazóADS Service Kft.
Hossz75 perc (1 óra 15 perc).
Korhatár6 éven aluliaknak nem ajánlott!
LinkekIMDb TMDb

Hasonló filmek animációs kategóriában

Kapcsolódó linkek

Üstökös a Mumin-völgy fölött - nyomtatható változat

Üstökös a Mumin-völgy fölött - Küldd el levélben!

2013-11-11 14:36:45
Szponzorált tartalom